Datle bez jader – GASTRO
5 Kč – 159 Kč
Použití:
Díky přirozené sladkosti se skvěle hodí do müsli směsí, k přípravě pečených i nepečených dezertů a sladkého pečiva nebo jen tak samotné jako rychlá svačinka na výlety a při sportování. Datle se také mohou plnit sýrem nebo ořechy. V arabské kuchyni, kde mají datle svůj domov, jsou každodenní součástí jídelníčku a běžně se přidávají i do slaných pokrmů. Nejčastěji se pečou na másle nebo se slisují do bochníku zvaného adšu.
Věděli jste, že…
… z jedné palmy (Phoenix dactylfera) dorůstající až do výšky 30 m je možno sklidit několik desítek kilogramu datlí? Každá její část je zužitkována: její dřevo se využívá jako stavební materiál, z listů se pletou košíky či slouží jako výzdoba při slavnostech, z vláken stonků jsou splétány provazy. Své uplatnění má rovněž i míza a pecky.
Složení: datle bez jader.
Výživové údaje na 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1500 kJ / 359 kcal;
tuky: 0,2 g;
sacharidy: 0,01 g;
cukry: 73 g;
bílkoviny: 2,7 g;
sůl: 0 g.
Země původu: Irán.
Skladování: Skladujte v suchu a chladu.