Cukr kokosový BIO – GASTRO
14 Kč – 429 Kč
Kokosový cukr je ideální alternativou rafinovaného či třtinového cukru. Kokosový cukr má nízký glykemický index a můžeme jím zcela nahradit standardní cukr. Oslaďte si život kokosovým cukrem.
Kokosový cukr je vyroben z nektaru, který produkují kokosové květy. Je ideální náhražkou rafinovaného, případně třtinového cukru, snadno se rozpouští a výborně se tedy hodí do všech nápojů i jídel. Kokosový cukr obsahuje inulin. Jedná se o vlákninu, která může zpomalovat absorpci glukózy a tím by se dalo vysvětlit tvrzení, že kokosový cukr má glykemický index 35. Obsahuje poměrně velké spektrum živin. Nejvíce zastoupeno by v něm mělo být železo, zinek, vápník a draslík, dále pak polyfenoly a mastné kyseliny s krátkým řetězcem.
- Složení: Kokosový cukr* 100 %
- *CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství.
- Může obsahovat stopy lepku.
- Země původu: Indonesie
- Skladování: Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 60 %.
Výživové hodnoty na 100 g
Energetická hodnota: 1598 kJ / 382 kcal
Tuky: 0 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 95 g z toho cukry: 93 g
Vláknina: 2 g
Bílkoviny: 1,1 g
Sůl: 0,6 g