Mouka rýžová hladká – GASTRO

265 

Katalogové číslo: 541 Kategorie: , ,

Mouka rýžová hladká

Rýžová mouka má výborné vlastnosti a dá se použít stejně jako klasická pšeničná mouka. Především na pečení, ale také jako zahuštění do omáček, na palačinky a podobně. Hlavní výhodou je to, že rýže a mouka z ní přirozeně neobsahuje žádný lepek.

Je velmi snadno stravitelná a má nízký obsah tuku. Její chuť je neutrální a tak nebude v žádném pokrmu působit rušivě. Obvykle se kombinuje s jinou bezlepkovou moukou.

Rýžová mouka se vyrábí – což je již z názvu celkem pochopitelné – z rýže, a to speciálním postupem. Ze všech možných bezlepkových variant mouk má rýžová snad to nejširší využití, použít ji můžete úplně do všeho.

Specialitou rýžové mouky jsou především sladké, nepečené dezerty – takové totiž s žádnou jinou moukou nepřipravíte. Pojďte s námi přijít této mouce na chuť – garantujeme vám, že až dočtete, budete se sami sebe ptát, jak je možné, že jste bez ní doteď mohli vůbec žít.

Použití: Vhodná k pečení nebo zahušťování.

Složení: rýžová mouka hladká.

Výživové údaje na 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1485 kJ / 350 kcal;
tuky: 1,3 g;
nasycené mastné kyseliny: 0,5 g;
sacharidy: 77 g;
cukry: 0,5 g;
vláknina: 1,7 g;
bílkoviny: 6,4 g;
sůl: 0 g.

Země původu: Itálie.

Skladování: Skladujte v suchu, chladu a temnu.

Nákupní košík