Vlašská jádra – GASTRO
28 Kč – 840 Kč
Vlašská jádra – GASTRO
Vlašské oříšky jsou bohaté na bílkoviny, zdravé tuky, vitamíny a minerální látky. Ze všech druhů ořechů mají dokonce nejvyšší množstvím omega-3 mastných kyselin a antioxidantů.
Vlašské ořechy jsou výbornou pochoutkou pro malé děti i dospěláky. Protože jsou již vyloupané, můžete je mít vždy po ruce a pochutnat si na zdraví prospěšné svačině. 60 % obsahu tvoří celé půlky, které můžete použít na ozdobení doma vytvořených dezertů nebo do domácí granoly. Menší kousky pak nasypte na ranní kaši a použijte jako posypku na saláty ze zeleniny či ovoce. Pokud rádi pečete, rozemleté vlašáky jsou skvělé jako přísada do sladkých těst a také jako náplň do buchet, rolád a závinů.
Vlašské ořechy jsou bohaté na omega-3 mastné kyseliny, které mají příznivý vliv na činnost mozku. Mozek se stejně jako vlašský oříšek převážně skládá z tuků a navíc se oříšku až nápadně podobá. Najdete v nich také vlákninu, bílkoviny, vitamíny a minerální látky. Ve srovnání s ostatními ořechy jsou vlašáky nejvýznamnějším zdrojem antioxidantů. Výskyt polyfenolů, ALA omega-3, hořčíku a argininu v oříšcích jistě ocení každý zastánce zdravého životního stylu. Nízký obsah sacharidů zase ocení zejména diabetici a vysoký poměr zdravých tuků a bílkovin sportovci.
- Složení: Vlašské ořechy 100 %
- Může obsahovat stopy arašídů, jiných skořápkových plodů, sezamu a siřičitanů.
- Země původu: Česko, Slovensko, Ukrajina.
- Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota: 2 954 kJ / 705 kcal
Tuky: 65 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 6 g
Sacharidy: 14 g
z toho cukry: 1,1 g
Vláknina: 7 g
Bílkoviny: 15 g
Sůl: 0,025 g