Karob prášek tmavý 400g PROVITA
35 Kč
5 skladem
Karob prášek tmavý 400g PROVITA
Použití:
Rohovník nebo svatojánský chléb je jedlé ovoce stálezeleného rohovníku ze Středomoří. Lusky rohovníku jsou vystaveny přímému slunečnímu záření až několik měsíců.
Rozdíl mezi tmavým a světlým těstem je ve způsobu zpracování. Standardní výrobní proces je mletí bezsemenných pražených lusků rohovníku za vzniku tmavého prášku. Na světle se nepražené lusky rozdrtí. Rozdíl je také v použití. Zatímco tmavý prášek má tmavší barvu, vůni a chuť a je vhodný zejména pro výrobu studených a teplých nápojů podobných kakau, světlý prášek se při pečení používá častěji. Není to však pravidlem a záleží na osobním vkusu.
Karob se často používá podobně jako kakaový prášek, ale je přirozeně sladší, s nižším obsahem tuku a zajímavý je i jeho nutriční profil. Neobsahuje ani kofein.
Vyzkoušejte to při přípravě ledu nebo polevy, sušenek bez pečení, pomazánek na pečivo nebo karobových pudinků. Při pečení výrazná chuť klasických makronek, muffinů a sušenek.
Složení: karobový prášek.
Nutriční informace na 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1529 kJ / 365 kcal;
tuk: <4 g;
nasycené mastné kyseliny: 1 g;
uhlohydráty: 84 g;
cukr: 28 g;
bílkoviny: 5,1 g;
sůl: 0,02 g.
Země výroby: Španělsko.
Skladování: Skladujte na chladném, suchém a tmavém místě.