Agar prášek 10g PROVITA
17 Kč
6 skladem
Použití:
Mořská řasa Agar je velmi oblíbená v japonské a čínské kuchyni. Jedná se o vegetariánskou alternativu želatiny, kterou dokáže skvěle zastoupit. Má neutrální chuť a vůní, což zvláště oceníte při přípravě marmelád, pudinků, želé či domácích rostlinných mlék a krémů. Agar lze rozpouštět ve vodě, ovocných šťávách i zeleninových vývarech (např. při výrobě aspiků).
Vyzkoušejte agar také jako přírodní ztužovač šlehačky!
Příprava:
7 g agar prášku na 1 l tekutiny. Nutné uvést do varu. Pevné konzistence dosáhnete již při pokojové teplotě.
TIP:
Agar má silnější želírovací schopnost než klasická želatina, proto stačí použít menší množství.
Složení: mořská řasa Agar.
Země původu: Čína.
Skladování: Skladujte v suchu.