Pektin citrusový 10g PROVITA
17 Kč
5 skladem
Použití: Zahušťovadlo, želírující prostředek.
Citrusový pektin je využíván díky svým želírujícím vlastnostem a zachování přirozené chuti ovoce při přípravě domácích marmelád, sirupů či žele.
Vyzkoušejte si doma vyrobit domácí gumové bonbóny.
Příprava marmelády: Pektin smíchejte s cukrem v poměru 1:4 a nechte důkladně rozpustit v horké vodě. Tuto směs vlijte do již povařeného ovoce. Přidejte citronovou šťávu nebo kyselinu citronovou (jako konzervant), důkladně promíchejte a povařte na požadovanou hustotu. Naplňte do sklenic a nechte vychladnout dnem vzhůru. Po vychladnutí můžete ještě marmeládu zavařit.
Dávkování: 10 g pektinu na cca 1 kg ovoce.
TIP:
* Pektin vždy smíchejte s cukrem. Pokud byste jej vsypali samostatně, mohl by začít hrudkovatět.
* Čím je ovoce kyselejší, tím více obsahuje pektinu a vy ho můžete přidat méně.
* Požadovanou hustotu lehce zjistíte testem s vychlazeným talířkem. Kápněte na něj trochu marmelády, nechte vychladnout a uvidíte konečnou konzistenci.
Složení: pektin citrusový.
Země původu: Itálie.
Skladování: Skladujte v suchu a chladu.