Kulinářská specialita z mandlí je alternativou kravské a sójové smetany. Můžete ji přidat do omáček, polévek, těstovin či zeleniny, do moučníků nebo čaje. Neobsahuje laktózu, lepek, cholesterol a sóju.
Mandlová alternativa smetany má krásnou bílou barvu, jemnou chuť mandlí a hustou konzistenci.
Využití:
- polévky – přidejte alternativu smetany do vaší oblíbené polévky, její chuť bude díky ní plná a jemnější zároveň
- omáčky – mandlová alternativa smetany může být i základem smetanových omáček
- dezerty – pří výrobě zmrzliny nebo třeba italské speciality panna cotta zkuste použít místo mléčné smetany tu mandlovou, chuť dezertů zůstane stejně výborná jako předtím
- zapékání – smetana mandlová funguje při zapékání brambor nebo těstovin stejně dobře jako ta běžná mléčná
- nápoje – káva nebo smoothie, obojí lze zjemnit touto smetanou
- dresinky – pokud je váš dresink příliš hustý, lze ho naředit alternativou smetany
Výživové údaje na 100ml:
Energetická hodnota 406kJ (97kcal)
Tuky 8,9g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,8g
Sacharidy 2,0g ; z toho cukry 0,5g
Bílkoviny 1,5
Sůl 0,04g
Složení: Voda, MANDLE* 7 %, slunečnicový olej*, stabilizátor (arabská guma, xantan), mořská sůl, přírodní aroma*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny: Skořápkové plody
Skladování: Uchovávejte na suchém a chladném místě. Před otevřením protřepejte. Po otevření skladujte v ledničce a spotřebujte do 5 dnů.
CZ-BIO-001