Čočka zelená – GASTRO
13 Kč – 625 Kč
Čočka zelená – GASTRO
Popis: Zelená čočka je bohatá na kyselinu listovou a železo, obě látky pomáhají předcházet chudokrevnosti. Čočka je jednou z nejstarších pěstovaných plodin. Tuto čočku je nutné před vařením namočit do studené vody.
Čočka zelená si na rozdíl od červené, hnědé a žluté i po uvaření zachovává svůj tvar i konzistenci, proto se hodí do salátů, polévek nebo jako příloha, která nejen krásně vypadá, ale i skvěle chutná.
Složení: zelená čočka
Nutriční hodnoty
Energetická hodnota 1596kJ/378kcal
Tuky 1,30g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,20g
Sacharidy 57,00g
z toho cukry 1,30g
Vláknina
Bílkoviny 24,00g
Sůl <0,01g