Vločky žitné celé – Natural 300g
17 Kč
10 skladem
Vločky žitné celé – Natural 300g
Žitné vločky mají světlehnědou barvu a výraznou oříškovou vůni a chuť. Představují kvalitní zdroj sacharidů, které mají za úkol zajišťovat energii pro tělesnou aktivitu a správnou činnost orgánů. Vychutnejte si je v biokvalitě
Žitné vločky
Získávají se tak, že se obilné zrno navlhčí v páře a pak se lisuje. Dají se jíst nezpracované, přidávají se ale i do pečiva a používají se také při vaření. Vločky jsou v biokvalitě, pocházejí tedy z ekologického zemědělství.
Vlastnosti a výhody
Žitné vločky vznikají lisováním zrna žita ozimného. Jsou bohatým zdrojem komplexních sacharidů, ale také vlákniny, která přispívá k správnému trávení a pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi. Dále obsahují cenné vitaminy především skupiny B a E a minerální látky jako je hořčík, draslík, železo a fosfor. Konzumace žitných vloček má vliv na správné fungování nervové soustavy, oběhového systému a ovlivňuje také zdraví kostí a zubů. Díky velmi nízkému obsahu tuků je tato kombinace skvělým základem zdravé výživy.
Použití
Vločky jsou ideálním základem zdravé a vyvážené snídaně, skvěle poslouží také jako příloha, přísada do polévky, dokonce i jako hlavní chod. Vynikají svou rychlou a snadnou přípravou. Dají se přidávat do jogurtu, na výrobu domácích kaší, müsli nebo granoly. Skvělé jsou také dezerty a ovocné koláče z vloček. Můžete je však ochutit i bylinkami, olivovým olejem nebo sýrem, přidat je do sekané či karbanátků. Dá se s nimi zkrátka vykouzlit mnoho zdravých a chutných pokrmů.
Složení: žitné vločky
Země původu: Ukrajina
Výrobek může obsahovat stopy skořápkových plodů, arašídů, sezamu a oxidu siřičitého.
Skladujte na suchém místě, mimo dosah slunečního záření.
Nutriční hodnoty
Energetická hodnota 1237kJ/295kcal
Tuky 1,70g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,20g
Sacharidy 60,10g
z toho cukry 1,00g
Vláknina 13,30g
Bílkoviny 9,00g
Sůl <0,10g