Pohanka lámanka 400g ŠMAJSTRLA
44 Kč
6 skladem
Použití: Je vhodná do hotových polévek, vývarů jako příloha, k přípravě kaší, pomazánek. Rychle měkne – nemusí se vařit.
Jak se vaří pohanka?
Pohanku přeberte, propláchněte na cedníku, vsypte do menšího katrůlku a zalijte vroucí vodou. Osolte velkorysou špetkou soli, přiveďte společně k varu a pod pokličkou zvolna povařte 5 minut. Poté pohanku odstavte, neodkrývejte a nechte stát 15-20 minut.
Na co je zdravá pohanka?
Prospěšná našemu tělu je pohanka hned v několika oblastech. Obsahuje velmi nízký podíl tuku a díky vitaminu P (rutinu) zpevňuje cévy, pomáhá při praskání drobných žilek, při křečových žilách nebo hemoroidech. Dále snižuje hladinu cholesterolu a zvyšuje imunitu.
Co je to Lámanka?
Pohanka lámanka je rozpůlené zrno oloupané pohanky (celé kroupy). Vlastnosi pohanky lámanky jsou stále stejné a zrna stále obsahují vše, co v pohance vyrostlo. Vitamíny, aminokyseliny a minerální látky.
Složení: pohanka lámanka.
Výživové údaje ve 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1420 kJ / 339 kcal;
tuky: 2,8 g;
nasycené mastné kyseliny: 0,62 g;
sacharidy: 63,7 g;
cukry: 0,8 g;
bílkoviny: 12,3 g;
sůl: 0,05 g.
Země původu: Česká republika.
Skladování: Skladujte při relativní vlhkosti vzduchu do 70%.