Mouka amarantová celozrnná – GASTRO
7 Kč – 350 Kč
Použití:
Amarant pochází z Latinské Ameriky a dorůstá do výšky 3 metrů. Patří k tzv. psedoobilovinám, což znamená, že se zpracovává jako obiloviny, jedná se ale jiný botanický druh.
Mouka vyráběna z amarantu je charakteristická kořeněnou vůni a chutí. Používá se výhradně pro tepelné zpracování – ideální na zahušťování polévek a omáček, obalování nebo do pečení. Výborná je v sušenkách, muffinech, slaných či sladkých plackách nebo v různých druzích nekvašeného chleba.
TIP:
Nepoužívejte tuto mouku při přípravě těst jako jednodruhovou. Doporučené dávkování do 10 – 15% v konečném výrobku. Při vyšším množství množství Vás může nemile překvapit konečná konzistence – pokrm bude tvrdý a nepříjemné štiplavé chuti.
Složení: celozrnná amarantová mouka
Výživové údaje ve 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1555 kJ / 371 kcal;
tuky: 7 g;
nasycené mastné kyseliny: 1 g;
sacharidy: 66 g;
cukry: 2 g;
vláknina: 7 g;
bílkoviny: 14 g;
sůl: 0,01 g.
Zemědělská produkce: Indie.
Skladování: Skladujte v suchu, chladu a temnu.