Mouka lněná – GASTRO
5 Kč – 265 Kč
Lněná mouka hnědá je vhodná do kaší, polévek a na zahušťování. Len hnědý se vyznačuje typicky oříškovou chutí. Vhodná pro bezlepkovou dietu.
Složení: Lněná mouka – len hnědý 100%
Země původu: Česká republika
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě. Doporučujeme v lednici.
Vlastnosti a výhody: Semínka patří k opravdovým výživovým pokladům. Konzumujeme je nejlépe v syrovém stavu, kdy jsou nutričně nejhodnotnější. Rozemletý len poskytuje tělu možnost plně využít všechny nutriční vlastnosti. Len hnědý se vyznačuje typicky oříškovou chutí. Lněná semínka jsou vyhledávaným zdrojem vlákniny a zejména proteinů (cca 20 g/100 g), proto jsou oblíbenou potravinou vegetariánů a veganů. Obsahuje vitamíny skupiny B a E a také minerální látky (především vápník, železo, mangan, hořčík, fosfor, draslík, selen a zinek).
Použití: Mouka je vhodná do kaší, polévek či na zahušťování, ideální jako přísada do domácího chleba, do salátů, do jogurtu a smoothies. Vhodná pro bezlepkovou dietu. Lněná mouka do sebe nasává tekutiny a nabobtnává.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota: 1 900 kJ / 362 kcal
Tuky: 32 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 4 g
Sacharidy: 30 g
z toho cukry: 0 g
Bílkoviny: 24 g
Vláknina: 27 g
Sůl: 0,02 g