Špalda loupaná BIO – GASTRO
6 Kč – 310 Kč
Špalda je jedna z nejstarších původních obilovin. Je podobná klasické pšenici, ale je nutričně bohatší. Má vysoký obsah bílkovin, je zdrojem tuků, komplexních sacharidů, vlákniny, minerálů a vitamínů.
Je oblíbená hlavně pro svou lehkou stravitelnost, pozitivním působením na imunitním systém. Posiluje oslabené zažívání, slinivku i slezinu. Má vysoký glykemický index, zasytí Vás tedy na dlouhou dobu. Je tedy výjimečná svým složením a taky zajímavou oříškovou chutí.
Kde využijete na vaření špaldové zrno: osmažené na cibulce jako skvělou přílohu k pokrmům, na přípravu špaldot (rizot), obohacení salátů, do karbenátků, na zapékání, na klíčení.
Složení: 100 % špalda loupaná BIO
Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 75 %.
Průměrné výživové údaje ve 100 g
Energie: 1530 kJ / 362 kcal
Tuky: 4,1 g
z toho nasycené nemastné kyseliny: 0,51 g
Sacharidy: 61,2 g
z toho cukry: 4,8 g
Vláknina: 9,5 g
Bílkoviny: 15,4 g
Sůl: 0 g