Mouka špaldová celozrnná jemně mletá – GASTRO
4 Kč – 220 Kč
Špaldová mouka jemně mletá je alternativou ke klasické hladké mouce pšeničné. Celozrnná mouka je vymleta z celého zrna, ze kterého nejsou odstraňovány obalové vrstvy. Špalda je stará odrůda pšenice. Celozrnnou mouku jemně mletou můžete použít pro pečení chleba, buchet, koláčů, k přípravě kynutého těsta nebo k zahušťování pokrmů. Má vysoký obsah vitaminů, minerálů a vlákniny. Výhodou je, že je pro tělo lehce stravitelná.
Víte, jaké minerály obsahuje špaldová mouka? Obsahuje železo, fosfor, vápník, hořčík, draslík, zinek, selen, mangan, měď, sodík. Všechny tyto minerály jsou pro naše tělo velice prospěšné.
Špaldová mouka je výborná do koláčových těst, ale i do polévek, kaší či na běžné zahuštění omáček. Chléb s přídavkem špaldové mouky má výraznou chlebovou vůni, velký objem, popraskanou kůrku a lehce ořechovou chuť.
Složení: Pšenice špalda
Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Výživové údaje na 100g:
Energie 1445kJ/342kcal
Tuk 2,2 g z toho nasycené masné.kyseliny 0,3g
Sacharidy 62g z toho cukry 2,3g
Bílkoviny 14 g
Vláknina 9 g
Sůl <0,01g