Kitl Syrob Černý rybíz 500 ml
125 Kč
5 skladem
Kitl Syrob Černý rybíz 500 ml
Kitl Syrob Černý rybíz obsahuje vysoký podíl ovocné složky. Vyrobeno z ovocné šťávy a dužniny. Černorybízový sirup Kitl je vhodný pro přípravu domácích osvěžujících limonád a koktejlů. Výborný je i na horké nápoje a dochucení dezertů.
Kitl Syrob Černý rybíz 500 ml
Černý rybíz je rostlina původem ze severní Evropy a Asie. Pěstovat ji začali v Rusku v 11. stol. v klášterech a na březích řeky Moskvy. V Evropě pak až koncem 17. stol. Ceněny byly nejen plody, ale i listy, kůra a kořeny v tehdejším léčitelství. Během války, při nedostatku vitamínu C, byl v Británii rozdáván černorybízový sirup dětem. Čerstvé plody rybízu se užívají syrové, ale slouží i k přípravě řady jídel a nápojů, např. rybízový salát s rajčaty a mátou. Rybízová omáčka se podává ke grilovanému masu a banán s rybízem a majonézou na osvěžení.
Obsahuje vysoký podíl ovocné složky. Vyrobeno z ovocné šťávy a dužniny.
Vhodný k přípravě domácích osvěžujících limonád a k ochucení teplých i studených nápojů a koktejlů.
Dávkování: Pro přípravu domácích limonád řeďte nejlépe s kvalitní vodou v poměru 1:10, pro přípravu horkých nápojů v poměru 1:8.
Složení: cukr, černorybízový koncentrát (13 %), černorybízová dužnina (6 %), regulátor kyselosti: kyselina citronová, konzervant: sorban draselný, aroma.
Skladujte v chladu a temnu. Ovocné výtažky mohou sedimentovat, případný zákal nebo pěna nejsou na závadu a podtrhují přírodní charakter produktu. Před upotřebením protřepejte. Po otevření uchovejte v chladu a spotřebujte do 30 dní.
Výrobek obsahuje ve 100 ml: energetická hodnota 1343 kJ/316 kcal, tuky < 0,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny < 0,1 g, sacharidy 79 g, z toho cukry 79 g, bílkoviny < 0,5 g, sůl < 0,01 g.
Recyklujte naše lahve. Stačí je tak, jak jsou hodit do kontejneru na barevné sklo. Podle vyjádření sklárny opravdu není nutné z lahve odstraňovat ani papírovou etiketu, ani víčko. S obalem si bez potíží poradí.
Recepty pro Kitl Syrob Černý rybíz:
Domácí limonáda z černého rybízu
Ingredience:
- Kitl Syrob Černý rybíz
- vychlazená soda
- led
- kuličky černého rybízu na ozdobení
Postup:
- Do sklenice s ledem nalijeme černorybízový sirup Kitl.
- Přidáme kuličky černého rybízu a dolijeme sodou. (Ideální je ředit sirup v poměru 1:10.)
- Vše opatrně promícháme a můžeme podávat.