Mouka špaldová hladká 1 kg BIO PROBIO
62 Kč
5 skladem
Mouka špaldová hladká 1 kg BIO PROBIO
Mouka špaldová hladká 1 kg BIO PROBIO – Pro běžné pečení doporučujeme používat PROBIO mouku chlebovou a celozrnnou, které obsahují hodně vlákniny.
Špaldová mouka hladká je vhodná k přípravě koláčů, vánoček, mazanců, vánočního pečiva či k zahušťování polévek a omáček. Využijete ji i na pečení domácího chleba.
Špalda je jedna z nejstarších původních obilovin.Má podobné složení jako klasická pšenice, ale ve porovnání s ní, je nutričně bohatší. Obsahuje více bílkovin, minerálních látek, vitamínů skupiny B a její vláknina je lépe a snáze stravitelná.
Špalda je, na rozdíl od průmyslově pěstované pšenice, velmi dobře stravitelná. Průmyslově pěstovaná pšenice je vyšlechtěná především na velká zrna s velkým jádrem, které obsahuje převážně škrob, což pro nás není úplně výhodné.
Špalda má proti průmyslové pšenici výhodnější obsah bílkovin, vlákniny, minerálních látek i vitamínů. Je i chuťově atraktivnější, má chuť i vůni po oříšcích. Proto je zásadní nepěstovat a nešlechtit špaldu na úkor nutriční hodnoty a kvality.
Složení: 100 % špaldová mouka hladká BIO
Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Průměrné výživové údaje ve 100 g
Energie: 1447 kJ / 341 kcal
Tuky: 1,3 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g
Sacharidy: 69 g
z toho cukry: 1,0 g
Vláknina: 3,6 g
Bílkoviny: 11,6 g
Sůl: 0 g
PRODUKTY POCHÁZEJÍCÍ Z EKOLOGICKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ MAJÍ NA OBALE VÝŠE UVEDENÁ LOGA