Krupice pohanková BEZLEPKOVÁ 400 g BIO PROBIO
80 Kč
7 skladem
Krupice pohanková BEZLEPKOVÁ 400 g BIO PROBIO
Pohanková krupice je ideální pro ranní bezlepkovou krupicovou kaši. Meleme ji pro vás v celozrnné variantě v našem bezlepkovém bio mlýně. Využijete ji i na přípravu knedlíčků, noků a jemné zavářky do polévek a omáček.
Tato pohanková krupice je bezlepková (garance obsahu lepku do 20mg/kg). Je proto skvělou součástí jídelníčku bezlepkářů.
Pohanka je pseudoobilovina s vysokým podílem bílkovin, které mají velmi příznivou skladbu aminokyselin, stejně jako quinoa. Udává se, že biologická hodnota bílkovin pohanky je až 86 % (Zdroj: VURV Praha, Ing. Jana Rysová), a je to odvozeno od biologické hodnoty vejce, které má hodnotu 100. Pohanka má vysoký obsah vlákniny a nízký glykemický index. Ideální pro doplnění živin vegetariánů a veganů, ale i všech ostatních. Ceněná je i pro vysoký obsah rutinu (flavonoid), obsahuje vitaminy skupiny B a minerální látky. Díky tomu příznivě ovlivňuje naši imunitu a dobře působí i na nervovou a cévní soustavu.
Pohanka je plodina, která na český stůl patří již od středověku. Je nutričně bohatá, má vysoký obsah vlákniny, bílkovin, vysoký obsah rutinu (flavonoid), obsahuje vitaminy skupiny B a minerální látky. Díky tomu příznivě ovlivňuje naši imunitu a dobře působí i na nervovou a cévní soustavu. Dalším velkým bonusem pohanky je její přirozená bezlepkovost. Je proto skvělou součástí jídelníčku bezlepkářů.
Složení: 100 % pohanková krupice BIO
Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
SPECIÁLNÍ VÝŽIVA : BEZLEPKOVÉ, SUPERFOODS, VEGANSKÉ, VEGETARIAN
ALERGENY: SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM)
Obsah Lepku: Bezlepkové
Průměrné výživové údaje ve 100 g
Energie: 1474 kJ / 378 kcal
Tuky: 1,9 g
z toho nasycené nemastné kyseliny: 0,4 g
Sacharidy: 73,4 g
z toho cukry: 0,6 g
Vláknina: 3,3 g
Bílkoviny: 7,6 g
Sůl: 0 g
PRODUKTY POCHÁZEJÍCÍ Z EKOLOGICKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ MAJÍ NA OBALE VÝŠE UVEDENÁ LOGA